Dát si něco opravdu nevšedního, a přitom tak jednoduchého! Italové si umí dobře užívat života a máme se od nich určitě co učit. Připravit si jídlo, které zalahodí každé návštěvě, nikdy nebylo tak snadné, jako právě nyní. Stačí si jen vybrat ze širokého repertoáru kuchyně pod Apeninami, díky níž jsou italské nápady tolik proslulé po celém světě. Nejen těstovinami a pizzou je živ dnešní člověk, jídlo by mělo být barevné a nápadité.
S lasagnemi si vychutnáte řadu odstínů chuti
Oblíbený recept pro kraj Emilia Romagna, ale i mnohé další příjemné letní destinace. Lasagne na talíři dozajista neodmítne ani vyhlášený gurmán, jenž se specializuje na středomořské kuchyně. Užijte si proto různé recepty, díky nimž bude vaše stolování ještě mnohem bohatší. Experimentů není nikdy dost a když neustále v kuchyni točíte jen několik různých pokrmů, brzy se vám musí začít taková činnost hodně zajídat. A jen tak mimochodem, inspirace není nikdy dost, pojďme si proto nabídnout ještě nějakou.
Špagety aglio olio jsou připravené doslova za pár minut. Trochu česneku, chilli paprička, parmazán a petržel, to jsou ingredience, které k tomu potřebujete – tedy ještě kromě špaget a samozřejmě i olivového produktu číslo jedna, bez nějž se v Itálii celodenní pobyt v kuchyni rozhodně neobejde. Je to zavedená klasika z jižní poloviny Itálie, konkrétně pak jako pomyslné rodiště můžeme zmínit právě prosluněnou Neapol. Pokud jde o těstovinová jídla, bylo by škoda nedochutit je nějakou vydatnou směsí, nabízí se třeba právě boloňská omáčka, která je skutečným univerzálem italské kuchyně. Hledáte také zajímavou inspiraci a rádi zkoušíte nové věci? Třeba vás zaujme olivum.cz a nabídka, kde je extra panenský olivový olej jasnou jedničkou, vyzkoušet ale můžete i lanýžové pochoutky.